Fredag 13. april 2018: Rundvisning på Valby Skole – tidligere porcelænsfabrikken “Norden”

B 6108 ValbySkole

Rundvisning på Valby Skole – tidligere porcelænsfabrikken “Norden”

Fredag 13. april 2018 ca. kl. 18. Detaljer om mødetid og -sted vil blive annonceret på hjemmesiden og fremgå af et nyhedsbrev til medlemmerne af Valby Lokalhistoriske Selskab & Arkiv,

Pris: Medlemmer gratis / ikke medlemmer 50 kr

Da den tidligere porcelænsfabrik Norden i slutningen af 1980erne lukkede ned, var der mange, der frygtede, hvad der ville ske med den smukke herregårdslignede fabriksbygning, gården og portnerboligen i den gamle bindingsværksbygning langs Valby Langgade. Ingen af bygningerne var fredede, og det var svært at forlige sig med tanken om, at de måske ville forsvinde.

Kommunen besluttede heldigvis at omforme hovedbygningen, mens de fleste andre bygninger måtte lade livet, sådan at området i 2004 kunne genopstå som en smuk og funktionel helhed for Valby Skole. Året efter kunne man indvie prøvehallen til idræts- og kulturformål.

Ved at genanvende de mest markante dele af fabriksbygningerne fik Valby Skole mulighed for at udvide, og samtidig fik resten af bydelen (endnu) et utroligt smukt mindesmærke over Valbys industri.