Fredag 2. september 2016: En mønsterby bliver født. Byvandring i Håndværkerbyen i Valby

Håndværkerbyen i Valby

Fredag 2. september 2016 kl. 15-16.30 (Valby Kulturdage).
Mødested: Værkstedvej 4, 2500 Valby

Arrangementet er gratis.

Før anden verdenskrig arbejdede mere end halvdelen af landets industriarbejdere under usle kår i små lokaler eller baggårdsskure. Efter 2. Verdenskrig lykkedes det vha. Marshall-hjælpen at opføre landets første mønsterby for håndværkere langt uden for Københavns brokvarterer. Ideen var, at de rationelt planlagte og sunde bygninger skulle gøre produktionen mere effektiv, og koncentrationen af virksomheder skulle skabe muligheder for samarbejde. Håndværkerbyen i Valby den blev en model for, hvordan sådanne områder skulle udformes.

I dag er der kun få håndværkere tilbage, men en ny gruppe har skabt liv i området – den kreative klasse i form af kunstnere og designere.

På turen vil vi bl.a. høre om Håndværkerbyen som et af de første eksempler på et planlagt ”industridistrikt” for mindre virksomheder, og vi vil gå rundt i området og kigge på ”byen” som den var tænkt og på det liv, der faktisk blev og bliver levet i Håndværkerbyen

Læs evt. selv mere på Kulturstyrelsens hjemmeside, hvor Håndværkerbyen er nævnt som en af landets ”25 fantastiske industrier”!

Turen ledes af museumsinspektør Helle Ålsbøl, Københavns Museum, som har varetaget undersøgelse og dokumentation af Håndværkerbyen.

Alle er velkomne.