Ny donationer fra Vigerslev udstillet – januar 2022

Version 2

Vores æresmedlem og Vigerslev-ekspert, Niels Valentin Nielsen, har for nylig skænket Valby Lokalhistoriske Selskab & Arkiv nogle fine donationer, som nu er udstillet i Arkivet.

Den ene er et metalskilt fra cirka 1850, som hans oldefar, Niels Hansen, bar. Han var formand for sprøjteholdet i Vigerslev, og skiltet har indskriften ”Formand for Redningsmandskabet i Wigersløv”. Læs mere…

En anden er et diplom, som i 1923 blev udstedt af Nationalmuseet til Gårdejer Søren Andersen og hustru Maren Andersen fordi de havde fået tinglyst fredning af Danhøjen. Læs mere…

Niels Valentin Nielsen var på besøg i Arkivet i januar, hvor han bl.a. fortalte bl.a. om tilblivelsen af bogen ”Vigerslev – landsbyen ved Harrestrupåen”.

Det er også værd at bemærke, at Niels Valentin Nielsen har forfattet et manuskript med et historisk tilbageblik på Vigerslevs 9 gårde samt ca. 30 andre bygninger i Vigerslev. Det indeholder et supplement, som tager udgangspunkt i malerier mv. af nogle af de omtalte bygninger. Se Et manuskript med en guldgrube af viden om Vigerslev.