Onsdag 22. september 2021 kl. 19.30: Fra 2 landsbyer til 55.000 indbyggere

Valby Station under opførelse september 1911

Få det store overblik over historien om bydelen Valby – landsbyerne Vigerslev og Valby – fra det 6. århundrede og op til i dag.

Sted: VOC, Gl. Jernbanevej 25

Pris: Gratis for alle

Arrangementet er afholdt og var fuldt booket. Vi forventer at gentage arrangementet engang i løbet af det kommende halve år. Skriv dig på en venteliste hvis du vil have besked når det sker.
Send mail til: helge.olesen@email.dk

Kirsten Henriksen, som er med i Valby Lokalhistoriske Selskab & Arkiv og har boet i Valby i over 30 år, prøver at trække de lange linjer med nedslag i de særlige historier og interessante forhold med mange sjove billeder.

Vi kommer til at høre om bronzealderen, svenskekrigene, brandene, som hærgede Valby og Vigerslev, Valby som spisekammer for københavnerne – om hønsekræmmere og valbypiger – om Valby med sommerboliger for de mere velhavende københavnere og om indlemmelsen i Københavns Kommune.

Vi kommer også rundt om industrien, boligerne til arbejderne og den meget store udflytning i begyndelsen af 1900-tallet, der medførte udbygning af kirker og skoler.

Alt dette leder os op til nutiden, hvor der nu igen sker en så stor udbygning, at det forventes, at der om 10 år er ca. 65.000 indbyggere i Valby.