AFLYST! Onsdag 25. november 2020: Fra 2 landsbyer til 55.000 indbyggere

Valby Station under opførelse september 1911

Få det store overblik over historien om bydelen Valby – landsbyerne Vigerslev og Valby – fra det 6. århundrede og op til i dag.

Arrangementet er aflyst p.gr. corona-situationen.
Vi forsøger at gennemføre det på et senere tidspunkt.

Brug tilmeldingsoplysningerne herunder hvis du vil på en venteliste, så du får besked, når vi har fastlagt en ny dato for arrangementet.

Onsdag 25. november kl. 19.30

Sted: VOC, Gl. Jernbanevej 25. (Der er elevator i huset; nævn ved tilmelding såfremt der er behov for kørestolsadgang).

Pris: Gratis for alle

Tilmelding senest 24. novemberhelge.olesen@email.dk / 30 28 71 66.

Dette foredrag blev også afholdt 1. oktober, men der var ikke plads til alle. Derfor skulle arrangementet være gentaget 25. november, men måtte aflyses.

Kirsten Henriksen, som er med i Valby Lokalhistoriske Selskab & Arkiv og har boet i Valby i over 30 år, prøver at trække de lange linjer – med nedslag i særlige historier og interessante forhold med mange sjove billeder.

Vi kommer til at høre om bronzealderen, svenskekrigene, brandene, som hærgede Valby og Vigerslev, Valby som spisekammer for københavnerne – om hønsekræmmere og valbypiger – om Valby med sommerboliger for de mere velhavende københavnere og om indlemmelsen i Københavns Kommune.

Vi kommer også rundt om industrien, boligerne til arbejderne og den meget store udflytning i begyndelsen af 1900-tallet, der medførte udbygning af kirker og skoler.

Alt dette leder os op til nutiden, hvor der nu igen sker en så stor udbygning, at det forventes, at der om 10 år er ca. 65.000 indbyggere i Valby.

Hvis der skulle ske aflysning på grund af corona-situationen vil alle tilmeldte få besked – og blive underrettet når arrangementet senere gennemføres.