Prisoverrækkelse med efterfølgende reception – lørdag 2. september kl. 13

Malerinden Hannah Lund Bostrøm

Sted: Valby Lokalhistoriske Selskab & Arkiv, Mosedalvej 1.

Åbent hus, tilmelding ikke nødvendig.

Prisoverrækkelse og reception: Malerinden Hannah Lund Bostrøms mindepris tildeles Valby Lokalhistoriske Selskab & Arkiv.

Valby Lokalhistoriske Selskab og Arkiv har i forbindelse med sit 35-års jubilæum fået tildelt Malerinden Hannah Lund Bostrøms Mindepris 2017 i anerkendelse af Selskabets store kulturelle indsats for Valby. Prisen, som er på 5.000 kroner, indstiftedes i 2006 af Mindefonden for Valbykunstneren Hannah Lund Bostrøm (1943-2004) og er herefter hvert år blevet uddelt til en kunstner eller kulturel institution i Valby, siden 2008 i forbindelse med Valby Kulturdage.

Hannahs store og mangeartede produktion spænder over en periode med store brydninger i dansk kunst. Hun udstillede fra 1970 på Charlottenborg og siden i en lang række gallerier.

Hendes billeder er rige på symboler og allegorier. En særlig stilling indtager de bibelske billeder, hvoraf syv er permanent ophængt i Jesuskirkens sognegård i Valby.

Med uddelingen vil fonden hædre såvel Hannahs minde som kunstnere og andre kulturpersonligheder, der har bidraget til at fremme Valby som et hjemsted for kunst og kultur.