Mandag 13. september 2021: Rundvisning i Jernbanebyen ved DSB’s gamle centralværksted på Otto Busses vej

Kom med på en gåtur gennem DSB’s gamle centralværksted på Otto Busses vej, før det 2023 endeligt flyttes til Næstved og bygningen af den nye bydel “Jernbanebyen”, begynder.

Tip til dig der ikke kom med på rundvisningen (og til deltagere der vil have supplerende information):

Du kan få en digital rundvisning ved at gå ind på https://jernbanebyen.dk/artikel/byvandring-i-jernbanebyen
Dér ligger ca. 10 filmklip fra med gode forklaringer, som du kan klikke dig ind på.

Mandag 13. september kl. 16.30. Guidet gåtur på 1½-2 timer.

Mødested: Nedgangen til tunnellen til Otto Busses vej overfor Enghavevej 84.

Pris: Medlemmer gratis / ikke-medlemmer 50 kr.

Tilmelding senest 12. september: helge.olesen@email.dk / 30 28 71 66.

Guide: Kirsten Winther.

Kom med på en gåtur gennem DSB’s gamle centralværksted på Otto Busses vej, før det 2023 endeligt flyttes til Næstved og bygningen af den nye bydel “Jernbanebyen”, begynder.

Under den gradvise nedlukning kan man stadig støde på aktive på DSB-folk i og omkring Wencks ikoniske rødstensbygninger og den karakteristiske gule Kineserby. Men ellers er området befolket af den kreative klasse i midlertidige lejemål.

Resultatet af en byplanskonkurrence for området – på størrelse med Christianshavn – blev offentliggjort d. 21. april. Vinderen blev Cobe, hvis forslag nu går ind i en høringsfase. Men det er Cobes plan, at mange af de ikoniske bygninger genanvendes, og at det bliver en – næsten – bilfri bydel. Turen varer knap to timer: Den giver mulighed for at købe et fårekyllinge-shot fra landets første fårekyllingefarm, Bugging, og slutter ved Banegaarden, hvor bl.a. firmaet Årstiderne er godt i gang med at åbne butikker og spisesteder i charmerende gamle træhaller.

Fra “Kineserbyen”