Torsdag 13. september kl. 15-17: Rundvisning i Bakkehusmuseet

Bakkehusmuseet med Orangeriet i forgrunden

Torsdag 13. september kl. 15-17

Mødested: Bakkehusmuseet, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg.

Pris: Medlemmer 70 kr / ikke medlemmer 100 kr. Prisen inkluderer entré og rundvisning samt kaffe og kage i Orangeriet efter selve rundvisningen.

Tilmelding til Helge Rørdam Olesen, 30 28 71 66, helge.olesen@email.dksenest mandag den 10. september.

Bakkehuset er et litterært museum, en romantisk have og et kulinarisk orangeri. Museet giver et autentisk indblik i 1800-tallets livsformer. Vi vil få en rundvisning og høre om de litterære og kulturelle personer, der færdedes i Bakkehuset i guldaldertiden, mens Valby var en lille landsby.

Museet er centreret omkring ægteparret Kamma og Knud Lyne Rahbek, som ejede huset fra 1802 til 1830. I deres tid fyldtes Bakkehusets stuer med samtaler om kunst, litteratur, filosofi og videnskab, og koryfæer som H.C. Andersen, Adam Oehlenschläger, H.C. Ørsted, B.S. Ingemann, J.L. Heiberg samt mange flere er kommet her.

Bakkehusets permanente udstilling viser Kamma og K.L. Rahbeks genskabte lejlighed med mange af deres møbler samt genstande med tilknytning til de litterære personer, som kom i hjemmet i deres tid.

Når vi besøger museet er der ud over den permanente udstilling også en historiefortællende særudstilling om 1800-tallets mad og spisevaner.